I need your helping hands for 2GB RAM project.

Talk about the hardware components of the micro PC.
MetalManCPA
Member
Posts: 34
Joined: Tue Mar 24, 2009 00:29

Postby MetalManCPA » Fri Feb 18, 2011 21:19

ceehoppy1st wrote:Yes, dump Vista & the rcovery partition. Do a full reformat & fresh install. Win7 works pretty good on a 1GB ram UX. Just find Win7 driver packs in the software forum (I prefer Gabe's ver1.2) AND READ THE INSTRUCTIONS. Camera & button problems can fixed/ avoided without too much fuss if you do what the readme file says.

A couple things to think about. Win7 is desighned to run on ssd. XP can run but requires some tweaks (partition alignment, periodic cleaning, etc.) Win7 uses more resources; booted & idling, my Win7 install has about 350-400 MB free ram. XP has 700 MB free.


Do SSD drives use the same formatting procedures as SATA drives, meaning if I was to get a full version of WIN 7 just let it format and install? Would it make any sense to relaod the original Sony drivers from Sony after Win 7 or just go to Gabe's 1.2 directly?

ceehoppy1st
Senior Member
Posts: 932
Joined: Sun Mar 07, 2010 07:00
Location: New Jersey

Postby ceehoppy1st » Sat Feb 19, 2011 00:37

If you're using Win7 just delete all old partions & let the install disc create a new partition & format it- it will be fine.
Everyone has their own opinion, some people use Sony's drivers, some use Sull's driver pack (in the software forum as well). I used Gabe's pack (had a problem with camera switching operation & reread the instructions then fixed it). Some people have had no problems with any of the 3, some have had problems with all of them. Good luck
UX280 U7700- ssd of the day - hardware test toy
UX37GN stock- U1500-hdd

User avatar
sportfisio
Senior Member
Posts: 406
Joined: Wed Jul 22, 2009 11:40

Postby sportfisio » Sat Feb 19, 2011 18:49

Yes, I installed two times win7 only with sony vsta drivers, and both get everything working by default...
It's far away better from vista, don't worry!

So...we need some good news from the main theme! Any updates on this project??? We belive in you, Ahn!

CoE101a
Member
Posts: 19
Joined: Wed Feb 10, 2010 08:49

Postby CoE101a » Thu Feb 24, 2011 08:35


Valnar
Senior Member
Posts: 111
Joined: Mon Jan 12, 2009 13:16

Postby Valnar » Fri Feb 25, 2011 09:29

I do not understand what you want to tell us...

I hope that the 2GB will work and my UX will be faster ;-)
Devices:

Smartphone: Samsung Galaxy S9000 Android 2.2 Froyo

PC: Vaio Z11; Core i7 620M, 8GB DDR3; 256 Raid 0 SSD, Full HD Panel, Premium Carbon

UMPC: Vaio UX91S; CoreSolo u1500, 1GB DDR2, 32GB SSD, Black

User avatar
fem
Senior Member
Posts: 174
Joined: Fri Oct 22, 2010 23:16
Location: Lots of places, but currently in Boston, MA
Contact:

Postby fem » Fri Feb 25, 2011 12:36

ha ha ha !!! me too :)
Screw iPhone and Blackberry!
Sent from my Sony Vaio UX :p

Vaio UX280P (stock; super mint - for sale)
Vaio UX490N (stock; super mint - for fun)
Thinkpad X201 (for work)
Asus R2H (stock w/ 2GB RAM; super mint - for sale)
Vaio X505ZP (Anh-treated: Pentium M ULV 773@1.3Ghz & Mach Xtreme Technology 30GB SSD; mint enough - for ever)

User avatar
Yeggster
Senior Member
Posts: 1041
Joined: Thu Aug 09, 2007 19:42

Postby Yeggster » Sat Feb 26, 2011 19:16

I am planing to stay with XP .. it's nice to have an XP computer to run some of my older programs like print shop and front page and some DOS programs I use for business.

So any news?? I have been saving up some extra cash for the 2Gig, the fast processor and the E169 conversion .. I'll get a 100Gig HDD , and 32 Gig mini SD when the time comes, (hopefully it's working!)

I also hope Anh will have enough time to for all the hardware work! :) he might have to raise prices for his extra effort!

maloosheck
Member
Posts: 22
Joined: Tue Jan 11, 2011 16:14

Postby maloosheck » Sun Feb 27, 2011 02:20

Yeggster wrote:So any news??


Waiting for Anh... Have not heard from him since he confirmed receipt of my UX, C2D CPU and RAM chips...

darkerx
Senior Member
Posts: 748
Joined: Sat Dec 27, 2008 23:05

Postby darkerx » Mon Feb 28, 2011 16:07

We are all waiting too...
(I remember when I waited for mine... took quite some time to do all the mods I asked for.... :) )
UX490: 'Anh's Design'=U7700/ 128gbssd/ quad-boot(MacosX/W7/Vista/XP)/ cellphone-voice /7.2mbps modem
UX280P: overclocked prototype of the 490
UX1XN: stock=>TVset for my 22 months old daughter
3 Jornada HP728/HP 720: gps/wifi/webcam/etc. dead/closed architecture

User avatar
anh
Senior Member
Posts: 963
Joined: Fri Dec 29, 2006 06:59

Postby anh » Mon Feb 28, 2011 18:57

So now for a long waiting of all our UXers, I actually don't have a good news.
I received 2 different type of memory chips and put them all in 2 UXs,
The little good thing is they both work, but with a bad news is both UXs only detect them as 1GB.
I am trying to find out what cause this problem, BIOS or Chipset since I understand chipset 945GMS only supports upto 1Gbit device at the time they released based on its datasheet.
However, I am not sure in the real world.
I also have a Linux running on them and get a report that the UX only allocates 512MB for each memory bank in the UX (RAM in UX is configured as 2 banks of 512MB).
Anh Nguyen
Join BidNip To Save and Win More Auctions

Notebook
SVS13A190X

Portable
VGN-UX280P
Tablet S1 16GB


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests